Welkom

Harmonieorkest Deinze

Het Koninklijk Harmonieorkest Deinze bestaat uit een 45-tal enthousiaste -zowel gevorderde als beginnende- muzikanten uit Deinze en omstreken. Het doel is verdere ontplooiing, plezier en voldoening te vinden in het samen musiceren en toewerken naar een concert.

Jaarlijks geeft het harmonieorkest een drietal vaste concerten in en rond Deinze, zowel in eigen beheer als op vraag. Het repertoire is zeer breed en gevarieerd: van stevige originele harmoniemuziek tot popklassiekers, filmmuziek en de nieuwste hit. De tijd van de hoempapamuziek is reeds lang voorbij. Naast deze vaste concerten, komen er nog gelegenheidsoptredens bij.

Solo Bjorn

Het Harmonieorkest van Deinze trad ook reeds op met meerdere topartiesten, waaronder Gunther Neefs, Udo en Barbara Dex. Daarnaast werkt het harmonieorkest vaak samen met andere verenigingen uit Deinze (o.a. koren Cantabile, Cantate Domino,…), lokaal zangtalent (Tom De Bie, Maarten Van den Bossche, Vanessa Matthys…) en topsolisten (Steven Bossuyt/trompet, Bart Indevuyst/hoorn, Bjorn Verschoore/sax). Een streven is ook om ook in het buitenland concerten te geven (zo was het harmonieorkest reeds te gast in Rheinbach – Duitsland en Neer – Nederland). Ter voorbereiding van deze concerten wordt afwisselend jaarlijks een repetitiedag of repetitieweekend georganiseerd. Het harmonieorkest staat onder leiding van Kenny Van Heuverswijn.

Logo Vlamo Oost-Vlaanderen

Het Koninklijk Harmonieorkest Deinze is lid van de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie vzw, de koepelorganisatie van amateurorkesten in Vlaanderen. Op deze manier kan het harmonieorkest rekenen op artistieke ondersteuning, interessante activiteiten en verzekeringen voor de leden. Vaak wordt gezamenlijk deelgenomen aan de vele activiteiten van Vlamo (solistenwedstrijden, jongerenkamp, masterclasses,…)

Foto

Het bestuur bestaat uit Luc Cornelis (voorzitter), Inge Van den Broeke (secretaris), Mieke Roelens en Sofie De Wilde, aangevuld met dirigent Kenny Van Heuverswijn.